AnnoBos.nl is live!

17 februari 2022

Anno van den Bos

De champagne kan ontkurkt, het vuurwerk kan in de lucht en de slingers kunne opgehangen worden! Het is eindelijk zover: annobos.nl is live! 

Dit is het moment waar ik lang naartoe heb gewerkt. Ik heb de afgelopen tijd enorm veel tijd besteed aan het ontwerpen en bouwen van de website. En tegelijkertijd heb ik mezelf enorm veel ontwikkeld op website gebied. Veel tegenslagen tegengekomen langs deze weg, maar het resultaat mag er zijn! Ik ben heel blij met het resultaat. Ik ben zonder opleiding en enige kennis van websites begonnen. En nu ben ik voor twee dagen in de week ZZP’er in het ontwerpen en bouwen van websites!! Ongelooflijk, maar ik ben er enorm blij mee! Hieronder vertel ik meer over hoe het bedrijf AnnoBos eigenlijk tot stand is gekomen. 

Dit is het moment waar ik lang naartoe heb gewerkt. Ik heb de afgelopen tijd enorm veel tijd besteed aan het ontwerpen en bouwen van de website. En tegelijkertijd heb ik mezelf enorm veel ontwikkeld op website gebied. 

Veel tegenslagen tegengekomen langs deze weg, maar het resultaat mag er zijn! Ik ben heel blij met het resultaat. Ik ben zonder opleiding en enige kennis van websites begonnen. En nu ben ik voor twee dagen in de week ZZP’er in het ontwerpen en bouwen van websites!! Ongelooflijk, maar ik ben er enorm blij mee! Hieronder vertel ik meer over hoe het bedrijf AnnoBos eigenlijk tot stand is gekomen. 

vandenboscopy.com -> vdbosweb.com ->
annobos.nl

Ik heb altijd al de neiging gehad om als ZZP’er aan de slag te gaan. Maar ik wist nooit echt waarin, daarnaast durfde ik het ook nooit echt aan. Desalniettemin speurde ik het web altijd af naar mogelijkheden om zelfstandig te kunnen ondernemen. Ik had altijd een grote interesse in schrijven. Ik schrijf voor lokale bladen en tijdschriften vaak columns en sportverslagen. Dit doe ik altijd met veel plezier en het levert ook vaak positieve reacties op. De gedachte om dan ook iets met schrijven te doen, lag voor de hand. Zo ontstond vandenboscopy.com. 

Copywriting
Ik ben online cursussen in copywriting gaan doen. Daarna heb ik met een standaard website bouwer een kleine simpele website gemaakt om mijn copywriting business te promoten. Toch bleek al snel dat schrijven om te verkopen toch niet echt mijn grote droom bleek te zijn. Maar het maken van de website, ook al was het heel simpel, vond ik wel heel interessant. Hier ben ik daarna dus ook verder in gegaan. 

vdbosweb
Ik ben online cursussen in website bouwen gaan doen. Om zo ook complexere websites te kunnen bouwen. Na het doen van die cursussen kon ik al wel websites bouwen, maar het algehele geheel ontbrak nog. Het bouwen ging goed, alleen het ontwerpen nog iets minder. Dit kwam omdat ik het ontwerpen van de website nog in de websitebouwer zelf deed. Een goed ontwerpprogramma en een goede opbouw van werkprocessen ontbrak. Ik had nog een oud filmpje van hoe mijn website eruit zag zonder ontwerpprogramma:

Zoals je kunt zien was het ontwerp inconsistent. Het zag er leuk uit, maar qua afmetingen en afwerking was het een rommeltje. Het is alsof je een huis bouwt zonder bouwtekening. Je hebt het ontwerp wel in je hoofd, maar de afmetingen en afwerking is onmogelijk goed te krijgen, omdat je dit niet goed hebt uitgetekend. 

annobos.nl
Toen ik merkte dat ik dit miste, ben ik opzoek gegaan naar een goed ontwerpprogramma. Ik ben uitgekomen bij Adobe XD. Dit is een programma dat veel gebruikt wordt voor webdesign, maar ook voor bijvoorbeeld het ontwerpen van apps. Dit programma heeft mijn workflow enorm verbeterd, waardoor ik niet alleen netter werk. Maar ook productiever en efficiënter! 

Ik ben toen mijn website gaan ontwerpen in Adobe XD. Uiteindelijk heb ik eigenlijk alles compleet veranderd: kleuren, logo, lay-out. Toen heb ik besloten om ook de domeinnaam en zelfs mijn bedrijfsnaam te veranderen. De naam “AnnoBos” was nog beschikbaar bij de KvK en ook dit domein was online nog beschikbaar. Vanaf dat moment ben ik dus veranderd van vdbosweb.com naar annobos.nl. Dit is ook een veel leukere naam, omdat het veel persoonlijker is. Uiteindelijk ben ik zeer content met het algehele resultaat en met waar ik nu ben!

Opleiding
Uiteraard zit ik hierna niet stil. Ik ben gewoon beschikbaar voor opdrachten natuurlijk! Maar daarnaast heb ik ook nog een opleiding in professional webdesign op de planning staan vanaf april 2022 bij de LOI. Hier hoop ik weer meer te leren, zodat ik jou nog beter kan bedienen bij het bouwen, ontwerpen en beheren van jouw website! 

Laten we

Laten we

Laten we